♥wELCOME belog cerita tentang zuera!! SELAMAT MEMBACA♥

My Family!!

AKu TeTeP Aku

just call me "zuera"atau "ieda" jika kau mengenali aku pasti kau tahu segala tentang aku.. sifat ku, wajah ku, personaliti ku, semua tentang aku!!! pastikan kau tetap bersama ku!!!
iNiLaH DiRi Ku


salam perkenalan... nama penuh aku mengikut kad pengenalan yang mak ayah daftarkan ialah
ZURAIDA BINTI MUSTAPA yang lahir pada 8.31 pagi dekat Hospital Besar Seremban N9 pada tarikh 25 haribulan 11 tahun 1986..
home town biasalah kat kampung senama hulu, rembau,N9!!
Orang Nogori lah katokan!!
sekarang umur biasalah korang pun reti mengira kan so kira sendiri k!!
catitan tentang diri ku!!



nie Atok yang paling sempoi!!nama penuh dye 
Hj. Yunus Bin Hj. Ahmad..
klu kat kampung orang semua panggil "TOK CU"
sebeb atok aku nie yang paling bongsu!!
orangnya rajin berkebun..x reti duduk diam!!
topik perbualan mesti cerita pasal perang n merdeka!!
hehheheh.. sayang atok!!



nie i punya ayah, nama ikud my card ialah 
Mustapa Bin Hj. Yunus
ayah lahir pada 19.09.1957..
betul2 lepas merdeka!!
sekarang dah pencen!!
so kena duk umah berkebun je lah kejanya
nie gambar candid yg aku ada sbb ayah ke x ske bergambar..
sbb terasa diri dah tua!!






heheheh.. nie My Mom - Zalekho Binti Mat.. orangnya biasa2 je..ini adalah Ratu Air Mata.. cukup sensitif orangnya x kiran berita gembira atau sedih pasti nangis.. uhh.. tp cukup pandai masak.. tiba2 rindu plk masakan my Mom.. mesti mkn banyak.. 2 pinggan x sah...sbb tue dulu aku chubby sikit!! My Mom nie kurang sikit bab mengemas..sbb ske sgt simpan barang2 lama yng x guna tue!! klu aku balik habis semua aku buang..mulalah My mom nie membebel!! uhh semua serba x kena!!
i love my mom!!



nie Abang ku - Md. Fairuz bin Mustapa.. orang nya degil sikit.. selalu mendatangkan masalah pada keluarga.. tp tue dulu lah.. skrg dah baik sikit.. dah boleh galas tanggungjawab keluarga.. aku dgr selalu gak dia belanja adik2 ku makan.. KFC ke? maklumlah keluarga aku jenis serdahana!! skrg abg aku nie dah kerja sbg Kontraktor.. uhh mcm buruh binaan plk.. tp entahlah.. janji dia dah senang sikit.. "abang keja elok2 jgn buat perangai lama k.. ingat kami semua sayang abg" 




nie gambar aku n my hubby.. hensome x? selalu my hubby puji diri sendiri kata dia hensome.. banyak kenangan dari zaman bercinta sehingga kawin.. cukup x ku sangka dia menjadi suami ku!! dulu just niat aku nak jadi teman tp mesra je.. tp jodoh kami kuat.. so kawinlah kami.. cuma kami belum lagi dikurniakan rezeki dari illahi.. bagi menyambung zuriat bagi keturunan kami.. kami masih dalam "HONEY MOON"



nie Tembam.. namanya Zur Ain Binti Mustapa.. anak ke empat dalam keluarga.. sbb dia chubby sikit kami gelar tembam.. kuat makan n malas sikit.. baru habis sekolah skrg tgah duduk rumah untuk membesarkan badan lagi.. dia nak sambung belajar tp keputusan spm x begitu membanggakan.. sukar untuk mendapat tawaran.. ain good luck.. Love u!!




Era - Nor Azera Binti Mustapa
degil sikit budaknya.. x dengan kata..kuat melawan..malas.. mulut lepas.. uhh..semualah dia ada!! cuma org kata dia comel.. comel ke!! errr..  sekolah lg..dah mula bercinta dgn Afif anak ismail.. err.. bab berjalan no. 1 serah kat dia..nak ikut saje..



nie Acit - Mohd Rashid Bin Mustapa
kecik lg.. 13 thn.. ske main basikal.. x pernah duduk umah..asyik nak merayap je.. selalu lepak kat umah maknyah.. dengan arie..klu suruh laju je..





Kakinota :-  Keluarga haruslah disayangi.. saya sayang keluarga saya.. dunia n akhirat!!